zaterdag 16 oktober 2010

waterbehandeling

Hoe hou je het water in je hot tub hygiënisch proper?
Dit is een heel belangrijk item als je de aanschaf van een hot tub overweegt. Door het feit dat je het water opwarmt wordt er een ideaal kader gecreëerd waar bacteriën kunnen groeien.
Aangeraden is het om eerst een douche te nemen zodat je zelf al proper in je hot tub stapt. Het water mag zonder filtering maar enkele keren gebruikt worden in verband met bacteriëngroei.
Een oplossing is natuurlijk om een zandfilter te plaatsen op het bad en met een chloortabletje het water te ontsmetten. Op deze manier kan je het water een lange tijd bewaren in je hot tub en ga je het bacteriologisch clean houden.
De hot tub proper maken nadat het water verwijderd is neemt een half uurtje in beslag. Met een borstel en zeep schrob je de wand, vloer en banken proper, met proper water spoelen en terug vullen. Dit moet je dus zeker wekelijks doen indien je geen filter op het bad zou plaatsen.
Als je de aanschaf van een hot tub overweegt, weet dan dat er een normaal onderhoud verreist is om alles netjes en hygiënisch te houden. Dit is zeer belangrijk!!!
Laat dit echter geen bezwaar zijn om een hot tub aan te schaffen, de ontspanning en het plezier dat je aan een hot tub beleeft, is met geen pen te beschrijven.
Om de 5 stookbeurten kan je op een heel makkelijke manier het kacheltje proper maken en dit gaat heel eenvoudig met de hulp van een asschepje. Dit werkje duurt amper 5 minuten en je kacheltje kan weer lekker aangestoken worden.
Nu dat de avonden weer kouder worden komt de Hot tub pas echt tot z'n recht. Heerlijk in het warme dampende water tot je helemaal ontspannen bent, een echte aanrader!!!!

1 opmerking:

  1. Via het internet heb je een tal van bedrijven die assistentie aanbieden. Ik ben zelf via het internet gaan zoeken tot ik het gevonden had wat ik zocht.

    BeantwoordenVerwijderen