donderdag 30 september 2010

waar plaats je een hot tub?

Een hot tub plaats je zowat overal waar je zin in hebt. Er staan hot tubs in tuinen, terrassen, bossen, dakterrassen, etc.
De enige vereiste is natuurlijk dat je een stevige basis hebt waarop het bad geplaatst wordt. Hou er wel rekening mee dat je ondergrond een gewicht van minstens 2.000 kg kan dragen, dit kan voor een dakterras wel eens de moeite waard zijn om na te kijken.
Een vlonder is de perfecte basis om je hot tub op te plaatsen.
Het is ook niet wenselijk dat het hout in direct grondcontact komt te staan omdat sommige stoffen in het hout slecht reageren met de zuurtegraad van de grond, hou in het geval je toch wil ingraven een opening van +- 10 cm rondom het bad vrij om het hout te laten "ademen".
Om geen last met de buren te krijgen is het van belang dat je de stookinstructies goed volgt en droog zuiver brandhout te gebruikt. Indien je goed stookt is er van rook eigenlijk geen sprake.
Wil je een beetje uit het zicht van nieuwsgierige blikken zitten dan kan een tuinscherm ook een oplossing zijn.
Hou ook rekening met je waterafvoer. Je kan hiervoor een put voorzien, aansluiting op riolering of je kan het water ook gebruiken om de tuin te sproeien of de wagen te wassen, uiteraard wel enkel doen als je geen producten hebt toegevoegd aan het water.
Er zijn niet zoveel beperkingen om je hot tub te plaatsen, het is in je tuin een aanwinst waar je veel plezier kan aan beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten